top of page
Background blue map

אודות סיד-ישראל

סיד-ישראל הוא ארגון הגג של הקהילה המקצועית הישראלית בתחומי הסיוע ההומניטרי והפיתוח הבין-לאומי, המאגד תחתיו ארגוני חברה אזרחית, מוסדות ממשלתיים, תוכניות אקדמיה ומחקר, חברות פרטיות, יועצים ומומחים עצמאיים.

אודותנו

החזון שלנו הוא ליצור קהילה מקצועית ופורה הפועלת יחד עם קהילות בעולם המתפתח ובאזורי אסון על בסיס כבוד והדדיות.

מטרות:

  • הרחבת ההכרה הציבורית הישראלית של שדה הפיתוח והסיוע והגברת מעורבות הציבור בתחומים אלו

  • פיתוח תשתיות ושיתופי פעולה בין מגזרים שונים בארץ ובחו"ל בתחומי הליבה של סיד ישראל

  • הנעת מקבלי החלטות לעסוק בתחומי הפיתוח הבינלאומי וליישם את יעדי הפיתוח (SDG) של האו"ם בתחומם.

  • הגדלת היכולות של הארגונים הישראלים בתחומי הפיתוח הבינלאומי והסיוע ההומניטרי

רקע להקמה

פעילותו של הסניף הישראלי של האגודה לפיתוח בינלאומי (סיד ישראל) התחדשה בשנת 2011 ביוזמתו של ד"ר יהודה פז ז"ל. ד"ר יהודה פז היה מומחה בעל שם עולמי בתחומי הפיתוח הבינלאומי והקואופרציה אשר ראה לנגד עיניו חברה ישראלית תורמת בצורה מקצועית לאוכלוסיות נזקקות, באזורי אסון ובמדינות מתפתחות בעולם.

Dr Yehuda Paz

חידוש פעילותו של הסניף הישראלי הגיעה לאחר עשורים של ירידה משמעותית בתרומה הישראלית לתחום הפיתוח הבינלאומי מאז שנות השבעים, הן במימון, והן בהיקפי הפעילות.

סיד-ישראל פועל מאז הקמתו לייצר קהילה רב-מגזרית בתחום הפיתוח והסיוע הבינלאומי, להעלות מודעות ואחריות בקרב החברה הישראלית לנושא, לעודד סביבה ממשלתית תומכת ולמקצע את הפועלים בתחום.

Pears Fuondation

סיד-ישראל הוקמה גם בזכות הנדיבות והתרומה של קרן פירס, שתומכת בנו מראשית דרכינו ועד היום. קרן פירס היא קרן משפחתית בריטית ששורשיה נטועים עמוק בערכים יהודיים, ופועלת ליישם ערכים של אחריות גלובלית. הקרן תומכת בתוכניות המאפשרות רבות העוסקות בחינוך הדור הבא של פעילות יהודית וישראלית המשפיעה באופן משמעותי לטובה בעולם.

SID Israel

סיד ישראל הוא הסניף הישראלי של ארגון סיד הבינלאומי, The Society for International Development - SID, המהווה פורום עולמי של אנשים ומוסדות העוסקים בפיתוח בינלאומי, כלכלי, וחברתי בר-קיימא מאז שנת 1957. במהלך השנים היה ארגון סיד הבינלאומי בחזית הפיתוח של התיאוריה והפרקטיקה בתחום הפיתוח הבינלאומי. 
 
לארגון סיד העולמי יש סניפים עצמאיים ברחבי העולם, ולמעלה משלושת אלפים חברים במדינות שונות. מעבר להשפעת הארגון מכוח רשת בינלאומית ענפה זו, ארגון סיד זוכה למעמד מייעץ מיוחד בארגונים בינלאומיים רבים.ביניהם המועצה הכלכלית-חברתית של האו״ם ECOSOC, IFAD, ILO, FAO, UNCTAD, UNEP, UNESCO, UNFPA, UNICEF. למידע נוסף לחצו כאן

על סיד העולמי

הצוות שלנו

אילת לוין קארפ

אילת לוין קארפ, מנכ״לית

לאילת ניסיון מקצועי רב בפיתוח כלכלי בר קיימא, ייזום וקידום מדיניות, היכרות מעמיקה של השירות הציבורי על רבדיו השונים, והתמחות בניהול שותפויות בין מגזריות חוצות תרבויות.

אילת בוגרת מחזור ג' של תכנית צוערים לשירות המדינה, הקימה את הנספחות הכלכלית של ישראל בגאנה ומערב אפריקה, וכיהנה כנספחת הכלכלית שם במשך ארבע שנים. בין תפקידיה הקודמים: מנהלת פיתוח כלכלי בעיריית בית שמש, ומנהלת מחקר ומובילת פרויקטים באגף אסטרטגיה במשרד הכלכלה והתעשייה.

אילת פעילה במיזם 5050 לשותפות ושוויון מגדרי, וכן מתנדבת פעילה בפורום מיכל סלע.

לאילת תואר ראשון בפסיכוביולגיה מהאוניברסיטה העברית, תואר שני בביולוגיה סינטטית ממכון ויצמן וכן תואר שני נוסף במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית.

דנה מנור

דנה מנור, סמנכ״לית

כסמנכ"לית, גב' מנור מובילה שותפויות ושיתופי פעולה של SID-ישראל בין עמותות, ארגונים לא ממשלתיים, חברות פרטיות ומוסדות אקדמיים. עבודתה סובבת סביב בניית מערכות יחסים לקידום יעדי פיתוח בר קיימא, כולל ניהול תוכניות עם שותפים, שיתוף פעולה חוצה מגזרים וייזום מענה הומניטרי משותף. יחד עם חברי סיד-ישראל ושותפים נוספים, היא מעצבת תוכניות לחיזוק היכולות של ארגונים ישראלים באמצעות מדיניות ציבורית, חינוך והכשרה, תוכניות חוסן משותפות ועוד.

היא אשת מקצוע הומניטרית בעלת ניסיון של למעלה מחמש-עשרה שנה בניהול פרויקטי פיתוח הומניטרי בארץ ובחו"ל. היא עבדה בסרי לנקה, מיאנמר, האיטי, קניה, קמבודיה, אתיופיה וטורקיה. באמצעות ניסיונה הרב בתחום היא פיתחה רשת רחבה של קשרים במגזר ההומניטרי הבינלאומי והישראלי.

 

גב' מנור היא בעלת BA במדעי המדינה בהצטיינות מאוניברסיטת בר אילן.

ענבר יפה

ענבר יפה, מנהלת תכניות ופיתוח ידע

ענבר היא מנהלת פרויקטים מנוסה בתחום הפיתוח. . היא ניהלה בהצלחה תכניות הערכה ומדידה, ופרויקטים של פיתוח ידע בישראל ומחוץ לה. ענבר מנהלת את  התכניות החינוכיות והאקדמיות, ופיתוח ידע בסיד-ישראל.

לענבר תואר שני בפיתוח בינלאומי מתכנית Glocal באוניברסיטה העברית, ותואר ראשון בביולוגיה מאוניברסיטת תל אביב

הועד המנהל

צפריר אסף

צפריר אסף

יו״ר הוועד המנהל של סיד-ישראל

צפריר אסף הינו שותף בחברת Blue-Laurel, חברת ייעוץ המובילה הזדמנויות עסקיות בתנאים מורכבים, בעיקר במפרץ הערבי. בעברו, צפריר שירת כמנהל מחלקת שווקים מתעוררים וכלכלת פיתוח במשרד הכלכלה והתעשייה בישראל, והיה ראש משלחת הכלכלה והמסחר הישראלית בווייטנאם.

אילנית ליטאי

אילנית ליטאי

סגנית יו״ר הוועד המנהל של סיד-ישראל

אילנית ליטאי היא מנהלת ארגון "עין מציון". בעבר הייתה מנהלת התפעול של עין מציון, בו היא עובדת מאז שנת 2014. לאילנית תואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל-אביב וכ- 25 שנה בענף התיירות בתפקידי ניהול, תוך התמקצעות והתמקדות בניהול כנסים בינלאומיים ועבודה עם קבוצות גדולות. אילנית פועלת מספר שנים יחד עם  ארגוני חברה אזרחית הן בתפקידים בשכר והן בהתנדבות. 

אריאל דלומי

אריאל דלומי

אריאל דלומי נמנה על הצוות המייסד של סיד ישראל ושימש כמנכ"ל הראשון של הארגון ולאחר מכן כיו"ר הועד המנהל. לאריאל ניסיון רב-שנים בעבודת פיתוח קהילתי וקידום חברה משותפת בישראל, במזרח התיכון ובעולם המתפתח. כיום משמש אריאל כמנכ"ל הקרן הפילנתרופית ברכה. לפני כן שימש כמנכ"ל משותף של ארגון אג'יק-מכון הנגב, במסגרתו עסק בפיתוח והפעלה של תכניות רחבות היקף בתחומי בריאות, תעסוקה, חינוך לשלום והתנדבות בישראל ובמדינות מתפתחות ברחבי העולם. לאריאל תואר שני בפוליטיקה של המזרח התיכון מאוניברסיטת לונדון ותואר שני נוסף במדיניות ציבורית מאוניברסיטת הרווארד.

נפתלי מוזר

נפתלי מוזר

נפתלי מוזר פעיל בתחומי הפיתוח הכלכלי והפיתוח הבינלאומי שנים רבות. נפתלי עבד בקרן הדו-לאומית ישראל-ארה"ב ולאחר מכן במרכז פרס לשלום, שם  פעל בשיתוף פעולה הדוק עם הבנק העולמי והממשל האמריקאי. כמו כן, נפתלי יזם והוביל את פרויקט החדשנות ישראל-הודו במוסד נאמן בטכניון. לנפתלי תארים בכלכלה מהאוניברסיטה העברית ומאוניברסיטת ניו סאות' וולס שבאוסטרליה. 

שי ביאליק

שי ביאליק

שי ביאליק היא מנהלת תחום האתיקה והקיימות הגלובלית עם חברת שטראוס. שי מתמחה בפיתוח בר קיימא ובעבודה עם ארגונים בינלאומיים. בעבר, עבדה  כיועצת לעניינים כלכליים-חברתיים במשלחת ישראל לאו"ם בניו יורק, וכן במשלחת ישראל ל-OECD, אונסקו ומועצת אירופה בפריז. במסגרת זו, ייצגה את ישראל בוועדת הסיוע לפיתוח של ה- OECD. שי בעלת תואר שני במדיניות פיתוח וניתוח כלכלי מאוניברסיטת ה- New School בניו יורק, ותואר ראשון בהיסטוריה ויחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ו-Sciences Po בפריז. בשנת 2023 קיבלה שי אות הוקרה מהאו"ם עבור פעילותה לקידום מטרות פיתוח בר-קיימא SDG Pioneer

יותם פוליצר

יותם פוליצר

יותם פוליצר הוא המנכ"ל של ארגון ישראייד. בתפקידו מוביל צוות של 300+ פעילים הנמצאים כיום ב-14 מדינות כולל מבצע רחב היקף באוקראינה שסועת המלחמה. בשנת 2023 יותם זכה בפרס צ'רלס ברונפמן עבור פעילותו. יש לו ניסיון של 15 שנים בחינוך, סיוע הומניטרי ופיתוח בינלאומי והוביל משלחות הומניטריות ופעילות ביוון, גרמניה, יפן, פיליפינים, סיירה לאון ונפאל. לפני עבודתו בישראייד, יותם עבד בשגרירות ישראל בנפאל והיה רכז התוכנית של ארגון תבל בצדק. יותם הוא עמית שוסטרמן, בוגר אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה הפתוחה הישראלית שם למד לימודי אפריקה ויחסים בינלאומיים. 

עברי ורבין

עברי ורבין

עברי ורבין הוא מנכ"ל חברת Good Vision המתמחה בתחום האחריות התאגידית. בעבודתו עוסק בתכנון, ניהול וביצוע תכניות אחריות תאגידית ואתיקה עבור תאגידים מובילים. עברי מרצה וכותב על נושאים אלו במכללה האקדמית תל-אביב, ומחבר הספר "אחריות תאגידית" בהוצאת מטר. בעבר שימש כיועץ כלכלי לשר החוץ ועוזר בכיר למנכ"ל המשרד לשיתוף פעולה אזורי. בנוסף, עבד במרכז פרס לשלום כמנהל פרויקטים מיוחדים. עברי חבר הועד המנהל של ארגונים שונים ואף משמש יו"ר ועדת הביקורת בחברה להגנת הטבע. 

דן קטריבס

דן קטריבס

דן קטריבס הוא יו"ר ארגון הגג של לשכות המסחר הדו לאומיות בישראל  (IFBC) ויועץ בכיר לעניינים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים בישראל. לפני כן, כיהן במשך 17 שנים כמנכ"ל סחר חוץ ויחסים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים בישראל ועבד במשך 25 שנים עם ממשלת ישראל, כאשר תפקידו האחרון בממשלה היה סגן המנכ"ל לעניינים בינלאומיים במשרד האוצר. בשנת 1994, לפני תפקידו במשרד האוצר, הקים מר קטריבס את מחלקת המזרח התיכון במינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת וכיהן כיו"ר ועדת הסחר של המשא ומתן הכלכלי הרב-צדדי (REDWG). מר קטריבס שימש כיועץ הכלכלי הראשון של ישראל בבייג'ינג, סין, ובין השנים 1982-1984 שימש כנציג משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה במשרד הקישור הישראלי בביירות, לבנון. לדני תואר ראשון בכלכלה ומדעי המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בכלכלה מLSE בתחום האינטגרציה הכלכלית האירופית, ודיפלומה מ-College D'Europe בברוז', בלגיה, בלימודי אירופה מתקדמים.

ברוריה עדיני

פרופ׳ ברוריה עדיני

פרופ' עדיני היא ראש החוג לניהול מצבי חירום ואסון בביה"ס לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה, באוניברסיטת תל אביב.

פרופ' עדיני שירתה בחיל הרפואה, צה"ל במשך 17 שנים. משנת 2000 שימשה כיועצת בכירה למשרד הבריאות להכנת והפעלת מערכת הבריאות לחירום ומאז 1987 התמחתה בהכנה ותגובה של מערכות בריאות לאירועים רבי נפגעים ואסונות. פרופ' עדיני ניהלה מטעם משרד הבריאות בשיתוף עם ארגון הבריאות העולמי תכניות הדרכה שונות, בישראל ובחו"ל, המכוונות לפיתוח וקידום המוכנות לחירום והגברת המיומנויות של מנהלי וצוותי מוסדות בריאות להתמודדות עם אסונות.פרופ' עדיני הינה חברת הנהלה בארגון הרשויות המקומיות המתמודדות עם מצבי חירום ואסון (LACDE) וחברת המועצה הלאומית לטראומה ורפואה דחופה. שימשה כחברת בורד באיגוד העולמי לרפואת חירום ואסון (WADEM) במשך שתי קדנציות.

bottom of page