ֿ
קהילת סיד-ישראל מורכבת מארגונים ומאנשי ונשות מקצוע במגוון תחומים הקשורים לפיתוח בינ"ל וסיוע הומניטרי. בואו נכיר את חברי הקהילה ונלמד מהעשייה שלהם ברחבי העולם.
ֿ
הפעם דיברנו עם גבריאלה גינסברג–פלטשר, מומחית לשותפויות ביוזמה לחדשנות של מזכ"ל האו"ם, UN Global Pulse UNGP.
השיחה המרתקת עם גבריאלה, אשר יושבת בהלסינקי, פינלנד, עברה משיחה על מסלול הקריירה המרשים שלה עד כה, לחידושים טכנולוגים בתחומי ה- AI ועד לסוגיות במגדר כאישה צעירה המשרתת בארגון בינלאומי.
מאז שהיא זוכרת את עצמה, גבריאלה מעידה שהיה לה רצון לפתור את בעיות העולם, החל מילדות בירושלים ורצון לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני. ועד ללימודים בבית ספר בינלאומי, שם הבינה שיש לה אפשרות לקחת חלק בעשייה גלובלית, כאשר הוריה עברו לעבוד באו"ם בשוויץ.
את התיכון למדה בישראל, הייתה מעורבת בהקמת מודל האו"ם הראשון בארץ. לאחר שנת שירות במכינה קדם-צבאית ביפו, שירתה בתור מדריכת חי"ר ואז קצינת חי"ר (יח״ש) אשר אחראית על הדרכות. לימים תפקיד זה תרם לה רבות לעתיד המקצועי. לאחר הצבא והטיול הגדול בדרום אמריקה הגיעה לניו יורק שם למדה תואר ראשון בפיתוח בר קיימא ותואר שני במדיניות ציבורית עם התמחות בפיתוח מדיני-וכלכלי ופתרון סכסוכים, שניהם באוניברסיטת קולומביה. קו שמנחה את גבריאלה בבחירת תפקידים הוא גם תרבות ארגונית טובה, בוסית טובה, וכו'. שאלנו את גבריאלה האם הייתה לה מודל השראה שעבדה איתה, היא ציינה כמה מרצים שזכתה ללמוד ולעבוד איתם, ביניהם פרופסור אליזבט לינדנמייר שעבדה בצמוד לקופי ענן באו״ם בתור עוזרת בחירה (ASG).
גבריאלה מציינת כי חשוב לצבור ניסיון מעשי ועשתה זאת תוך כדי הלימודים, שם השתתפה במספר תוכניות, כולל התנדבות באוגנדה במשך מספר חודשים עם ארגון מקומי, ומחקר בירדן במסגרת לימודיי איכות הסביבה. בנוסף, קיבלה מענק מטעם האוניברסיטה לנסוע לטימור לסטה ולהתמחות ב- un women, ארגון האו״ם המתעסק בזכויות נשים. שם סייעה לפרויקט של "נשים, שלום וביטחון" (WPS) ובו, הניסיון הצבאי שלה בא לידי ביטוי בזמן שעבדה עם הצבא האוסטרלי באימון הצבא הטימורזי לקראת עבודה עם כוחות שמירת השלום של האו״ם. יחד עם זאת, אם בעבר אימנה חיילים בנושאי צלפים ונגמ"שים, בתפקיד הזה היא אימנה יחידות צבאיות בנושאי אתיקה, "נשים שלום וביטחון" ובנושאים של אלימות מגדרית.
החוויה הייתה מאוד משמעותית לגבריאלה שציינה "שגם אם האו"ם בניו יורק לא יכול לפתור את כל הבעיות הפוליטיות של העולם, דרך ההדרכות בשטח הצלחתי לשנות את צורת החשיבה של החייל, הזזתי טיפה את המחט". לאחר שסיימה את ההתמחות, חזרה לסיים את התואר השני ועשתה התמחות נוספת באו״ם, הפעם בניו יורק תחת המחלקה אשר עוסקת בפירוק מנשק, ותהליך קבלה חזרה לחברה של לוחמים לשעבר(Disarmament, Demobilization and Reintegration -DDR). שם היא גם למדה על העולם הדיפלומטי של האו"ם בניו יורק.
אחרי הלימודים גבריאלה החלה לעבוד בחברת הייטק העוסקת בתחומי ה- Big Data בינה מלאכותית וניהלה בשבילם את השותפות החדשה שלהם עם האו״ם. עם זאת, גבריאלה ידעה שהיא רוצה לחזור לעבוד במערכת האו״ם עצמה וחיכתה לאפשרות לחזור. המחלקה שבה התמחתה ב-DDR הציעו לה להתמיין לתפקיד דומה בקונגו עם כוחות שומריי השלום של האו״ם, אשר מביא לידי ביטוי את יכולותיה, ניסיונה הצבאי, וניסיון בעבודה עם נשים. בקונגו, פגשה פנים נוספות של האו״ם המורכב מאזרחים וחיילים כאחד.